Ravis

Tällä sivulla esitellään Lahden vanhan raviradan, eli Raviksen alue. Alueella voivat harjoitella ajotaitojaan kaikenikäiset ja -taitoiset.

Rata-alueen kartta

Alla olevassa kartassa näet ratojen muodot ja sijainnit

 

BMX-rata

Raviksella on BMX-rata, jossa voi harjoitella pyöränkäsittelytaitoja ja hyppyjä, tai rullailla rauhassa omien taitojen mukaan.

 

Iso hyppylinja

Iso hyppylinja sisältää 6-9m boxeja ja on suunniteltu Raviksen haastavimmaksi radaksi. Rata on tarkoitettu niille, joilla hyppytaidot ovat jo kovaa tasoa. Tämän kokoisissa hypyissä on jo aikaa tehdä ilmassa erilaisia temppuja ja nauttia painottomuuden tunteesta. Videolta näet miltä hypyt näyttävät.

 

Pieni hyppylinja

Pieni hyppylinja sisältää pienempiä hyppyjä / boxeja, sekä kivoja bermejä, eli kallistettuja mutkia. Rata on tarkoitettu kaiken tasoisille pyöräilijöille ja sillä on hyvä hioa hyppy- ja mutka-ajotaitoja turvallisesti.

 

Pumptrack

Hiekkapäälysteinen pumptrack on saanut hellää huolenpitoa jo jonkin verran tänä kesänä ja on oikein hyvässä kunnossa. Tässä on hyvä harjoitella turvallisesti ajotaitoja ja pumppaustaitoja riippumatta tasosta ja iästä.

 

Lasten rata

Lasten rata

Lasten rata on tehty perheen pienimmille mökkyjen ja mutkien ajoharjoittelua ja lystinpitoa varten. Rata viettää loivasti alaspäin ja kaikki möykyt ovat esimerkiksi potkupyörällä ajettavissa. Rata on yllättävän suosittu myös kokeneemmilla kuskeilla mutka-ajon harjoitteluun.

 

XCO-rata

XCO-rata on maastopyöräreitti, joka kiertää koko Raviksen alueen ja siitä voi ajoreittiä yhdistää oman maun mukaan metsässä oleville poluille. Radalla on vauhdikkaita laskuja ja "rock garden" haasteeksi. Se kulkee pienen hyppylinjan linjaa pitkin, joten myös air time on osa elämystä. Radan vaikeampien osuuksien ohi on tehty ns. B-linjat, jotta vasta-alkajatkin voivat reittiä ajaa.

 

Kartta Google Mapsissa